Overslaan en naar de inhoud gaan

Oorzaak van toename truckongevallen A2 onduidelijk

Geplaatst opwoensdag 25 mei 2016 - 11:31

Verkeersminister Melanie Schultz van Haegen heeft geen idee hoe het kan dat er de afgelopen jaren meer ongelukken met vrachtwagens zijn gebeurd op de A2 tussen Stein en Eindhoven.

Dat schrijft de bewindsvrouw in antwoord op vragen van CDA-Kamerlid Martijn van Helvert.

Toename
Op de snelweg tussen de knooppunten Kerensheide en Leenderheide gebeurde de laatste jaren een aantal ernstige ongelukken met vrachtwagens. Uit de cijfers blijkt dat tussen 2010 en 2014 jaarlijks een paar trucks betrokken waren bij ongelukken. In 2014 is een spectaculaire toename te zien: in dat jaar ging het liefst 23 keer fout op de snelweg tussen Limburg en Noord-Brabant. Over 2015 zijn nog geen cijfers beschikbaar.

Reden
Over de reden van de toename tast Schultz nog in het duister. "Ik kan op basis van deze periode en deze cijfers nog geen conclusie trekken of deze toename incidenteel of structureel is", schrijft de minister.

Niet gevaarlijker
In totaal gebeurde er in de gemeten periode 1918 ongelukken op de snelweg richting Eindhoven. Schultz benadrukt dat het risico op ongelukken op het 65 kilometer lange traject even groot is dan op andere stukken snelweg in ons land.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen