Overslaan en naar de inhoud gaan

Oorzaak van toename truckongevallen A2 onduidelijk

Geplaatst opwoensdag 25 mei 2016 - 11:31

Verkeersminister Melanie Schultz van Haegen heeft geen idee hoe het kan dat er de afgelopen jaren meer ongelukken met vrachtwagens zijn gebeurd op de A2 tussen Stein en Eindhoven.

Dat schrijft de bewindsvrouw in antwoord op vragen van CDA-Kamerlid Martijn van Helvert.

Toename
Op de snelweg tussen de knooppunten Kerensheide en Leenderheide gebeurde de laatste jaren een aantal ernstige ongelukken met vrachtwagens. Uit de cijfers blijkt dat tussen 2010 en 2014 jaarlijks een paar trucks betrokken waren bij ongelukken. In 2014 is een spectaculaire toename te zien: in dat jaar ging het liefst 23 keer fout op de snelweg tussen Limburg en Noord-Brabant. Over 2015 zijn nog geen cijfers beschikbaar.

Reden
Over de reden van de toename tast Schultz nog in het duister. "Ik kan op basis van deze periode en deze cijfers nog geen conclusie trekken of deze toename incidenteel of structureel is", schrijft de minister.

Niet gevaarlijker
In totaal gebeurde er in de gemeten periode 1918 ongelukken op de snelweg richting Eindhoven. Schultz benadrukt dat het risico op ongelukken op het 65 kilometer lange traject even groot is dan op andere stukken snelweg in ons land.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen