Overslaan en naar de inhoud gaan

Oorzaak van toename truckongevallen A2 onduidelijk

Geplaatst opwoensdag 25 mei 2016 - 11:31

Verkeersminister Melanie Schultz van Haegen heeft geen idee hoe het kan dat er de afgelopen jaren meer ongelukken met vrachtwagens zijn gebeurd op de A2 tussen Stein en Eindhoven.

Dat schrijft de bewindsvrouw in antwoord op vragen van CDA-Kamerlid Martijn van Helvert.

Toename
Op de snelweg tussen de knooppunten Kerensheide en Leenderheide gebeurde de laatste jaren een aantal ernstige ongelukken met vrachtwagens. Uit de cijfers blijkt dat tussen 2010 en 2014 jaarlijks een paar trucks betrokken waren bij ongelukken. In 2014 is een spectaculaire toename te zien: in dat jaar ging het liefst 23 keer fout op de snelweg tussen Limburg en Noord-Brabant. Over 2015 zijn nog geen cijfers beschikbaar.

Reden
Over de reden van de toename tast Schultz nog in het duister. "Ik kan op basis van deze periode en deze cijfers nog geen conclusie trekken of deze toename incidenteel of structureel is", schrijft de minister.

Niet gevaarlijker
In totaal gebeurde er in de gemeten periode 1918 ongelukken op de snelweg richting Eindhoven. Schultz benadrukt dat het risico op ongelukken op het 65 kilometer lange traject even groot is dan op andere stukken snelweg in ons land.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen