Overslaan en naar de inhoud gaan

Oorlogsmuseum weigert samenwerking met 'lompe' concurrent

Geplaatst opdonderdag 6 november 2014 - 16:31

Het oorlogs­museum in Overloon piekert er niet over om samen te gaan wer­ken met het Vrijheidsmuseum dat in Nijmegen moet komen.

Directeur Erik van den Dungen van Oorlogsmuseum Overloon is duidelijk in zijn reactie aan de Gelderlander.

Lomp en arrogant
"Het plan voor het Vrijheidsmuseum deugt niet, hoe durven ze ermee naar buiten te komen." Van den Dungen, die het idee voor het Vrijheidmuseum ooit zelf bedacht, is ronduit boos: "Voor­al over de lompheid en arrogantie van de makers van het plan voor het Vrijheidsmuseum."

Slecht behandeld
Dat hij zo fel reageert komt doordat hij zich slecht behandeld voelt. "Wij zijn een volwaar­dig museum met dit jaar 110.000 bezoekers." De directeur is dan ook blij dat het vfonds - een van de belangrijkste financiers van het Vrijheidsmuseum WO2 dat in Nijmegen moet komen - het plan voor het nieuwe museum niet langer steunt.

Deur potdicht
Toch laat het vfonds nog wat ruimte. Voorwaar­de om alsnog zes miljoen euro te steken in het mu­seum is dat het Vrijheidsmuseum WO2 meer draagvlak moet hebben er er meer samenwerking met andere museu komt.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

7 ton voor renovatie en vernieuwing Oorlogsmuseum Overloon
Oorlogsmuseum Overloon krijgt geld voor uitbreiding
Verhuiswagens vol nieuwe aanwinsten Oorlogsmuseum
Bijzondere attractie: fietspad door het Oorlogsmuseum
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen