Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook in Zuid-Limburg mag de luifel uit over het terras

Geplaatst opvrijdag 7 mei 2021 - 14:01

Ook de burgemeesters van Zuid-Limburg hebben besloten dat de horeca gewoon een overkapping of luifel mag gebruiken, zolang er maar minimaal 50 centimeter afstand is tussen de overkapping en de bovenkant van eventuele zijschotten.

Donderdag spraken de burgemeesters van Midden- en Noord-Limburg dat al af in het Regionaal Beleidsteam (RBT). Reden voor dat overleg was de verwarring rondom een landelijke regel over ventilatie op terrassen.

Lees ook: Burgemeesters maken afspraak over veelbesproken terrasregel

Toch overstag
De Veiligheidsregio Zuid-Limburg liet donderdag nog weten dat er in dat gebied geen onduidelijkheid zou zijn over de ventilatieregel. Sittard-Geleen erkende wel dat er onduidelijkheid was bij ondernemers, maar liet dan weer weten geen mogelijkheid te zien om de regels zo in te vullen als in Noord- en Midden-Limburg.

Toch zijn alle Zuid-Limburgse burgemeesters het met elkaar eens geworden tijdens het RBT en hanteren ze nu dezelfde regel qua handhaving als in Noord- en Midden-Limburg, ook Sittard-Geleen. "De inzichten zijn gekomen na het overleg met de collega-burgemeesters", aldus een woordvoerster van de gemeente Sittard-Geleen.

Bovenkant of drie zijkanten open
In landelijke regelgeving staat dat een buitenterras aan de bovenzijde of aan drie zijkanten open moet zijn voor voldoende ventilatie in verband met het coronavirus. Als horecazaken dus een luifel gebruiken en ook bijvoorbeeld aan twee kanten een schot hebben staan, zou dat eigenlijk niet mogen.

Ook burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren interpreteerde die regel zo, waardoor enkele terraseigenaren in die gemeente een waarschuwing kregen. Verschillende terrassen waren daardoor met het slechte weer van afgelopen dagen gesloten. Oneerlijk, vonden de ondernemers. Die zagen dat er in andere gemeenten niet op gehandhaafd werd. Dat was reden voor Hessels om het te bespreken met zijn collega-burgemeesters.

Lees ook: Onduidelijkheid rondom terrasregels: gemeenten in overleg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen