Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ook zorgen in Brabant over bovenleiding Maaslijn

Geplaatst opdonderdag 17 januari 2019 - 7:23

De vertraging van de elektrificatie van de Maaslijn leidt ook in Brabant tot politieke onrust.

Volgens De Gelderlander is Brabantse statenfractie van de PvdA bang dat door het gesteggel over de hogere kosten, het nóg langer duurt eer de bovenleiding tussen Roermond en Nijmegen klaar is.

Duurder
Een jaar geleden werd duidelijk dat de elektrificatie van het spoor duurder zou worden dan oorspronkelijk geraamd. Wie voor die extra kosten opdraait, is nog steeds niet duidelijk. De provincie Gelderland wil niet meebetalen, Brabant en Limburg zijn wel bereid de beurs te trekken.

Lees ook: Limburgse politiek verbaasd over tekort Maaslijn

Diesel
Door de spoorlijn geschikt te maken voor elektrische treinen kunnen de huidige verouderde dieseltreinen worden vervangen. Behalve vervuilend en klein zijn die treinen ook onbetrouwbaar, waardoor reizigers op de route vaak te maken hebben met vertragingen of zelfs treinuitval.

Omdat de Maaslijn bovendien een enkele spoorlijn is, hebben kleine verstoringen op de route vaak een sneeuwbaleffect waardoor veel meer treinen vertraging oplopen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen