Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ook zorgen in Brabant over bovenleiding Maaslijn

Geplaatst opdonderdag 17 januari 2019 - 7:23

De vertraging van de elektrificatie van de Maaslijn leidt ook in Brabant tot politieke onrust.

Volgens De Gelderlander is Brabantse statenfractie van de PvdA bang dat door het gesteggel over de hogere kosten, het nóg langer duurt eer de bovenleiding tussen Roermond en Nijmegen klaar is.

Duurder
Een jaar geleden werd duidelijk dat de elektrificatie van het spoor duurder zou worden dan oorspronkelijk geraamd. Wie voor die extra kosten opdraait, is nog steeds niet duidelijk. De provincie Gelderland wil niet meebetalen, Brabant en Limburg zijn wel bereid de beurs te trekken.

Lees ook: Limburgse politiek verbaasd over tekort Maaslijn

Diesel
Door de spoorlijn geschikt te maken voor elektrische treinen kunnen de huidige verouderde dieseltreinen worden vervangen. Behalve vervuilend en klein zijn die treinen ook onbetrouwbaar, waardoor reizigers op de route vaak te maken hebben met vertragingen of zelfs treinuitval.

Omdat de Maaslijn bovendien een enkele spoorlijn is, hebben kleine verstoringen op de route vaak een sneeuwbaleffect waardoor veel meer treinen vertraging oplopen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen