Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook WorldTour team CCC aan start Volta Limburg Classic

Geplaatst opmaandag 3 februari 2020 - 12:30

Met nog zo’n twee maanden voor de boeg, begint het deelnemersveld van de 47ste Volta Limburg Classic steeds meer vorm te krijgen.

Nadat de Nederlandse WorldTour-ploeg Jumbo-Visma onlangs al had toegezegd de Volta Limburg Classic te zullen rijden, zal ook CCC dit jaar deelnemen aan de koers door het Zuid-Limburgse Heuvelland en de Belgische Voerstreek.

Winnaar 2018
De voorbije jaren heeft de Poolse WorldTour-formatie dat vaker gedaan. En niet zonder succes, want in 2018 won CCC -toen nog een ProContinentale ploeg- met Jan Tratnik de Volta Limburg Classic.

Combinatie
Eerder werd bekend dat Jumbo-Visma met een combinatieteam, bestaande uit renners van zowel de WorldTour-ploeg als het opleidingsteam, aan de start verschijnt. Namens Jumbo-Visma prijken de namen van Paul Martens, Pascal Eenkhoorn en Bert-Jan Lindeman op de voorlopige deelnemerslijst. Namens CCC, dat een voltallige WorldTour-ploeg zal opstellen, zijn dat Pools kampioen Michael Paluta, voormalig Tsjechisch kampioen tijdrijden Josef Cerny en Szymon Sajnok, die in 2018 wereldkampioen werd in de baandiscipline omnium.

Team
Naast Jumbo-Visma en CCC, heeft de organisatie van de Volta Limburg Classic zeven ProContinentale teams weten te strikken: Alpecin-Fenix, Bingoal-Wallonie Bruxelles, Circus - Wanty Gobert, Gazprom-Rusvelo, Riwal Readynez Cycling Team, Sport Vlaanderen-Baloise en Team Arkéa-Samsic.

Nationale selecties
Verder hebben de nationale selecties van de Verenigde Staten én van Groot-Brittannië een plekje op de startlijst bemachtigd. Beide selecties zullen louter renners van 23 jaar of jonger afvaardigen. Ook het Subweb Development Team zal present zijn, waarbij de kans bestaat dat het talententeam wordt aangevuld met enkele coureurs uit de WorldTour-formatie van Sunweb. De rest van het deelnemersveld wordt gecompleteerd door maximaal dertien andere continentale ploegen, afkomstig uit Nederland, België, Duitsland, Luxemburg, Groot-Brittannië, Noorwegen en Ierland.

Het voorlopige deelnemers van de Volta Limburg Classic bestaat uit de volgende ploegen:

WorldTour teams
CCC Team (Polen)
Team Jumbo-Visma (Nederland)

ProContinentale teams
Alpecin-Fenix (België)
Bingoal-Wallonie Bruxelles (België)
Circus-Wanty Gobert (België)
Gazprom-Rusvelo (Rusland)
Riwal Readynez Cycling Team (Denemarken)
Sport Vlaanderen-Baloise (België)
Team Arkéa-Samsic (Frankrijk)

Continentale teams
Development Team Sunweb (Duitsland)
A Bloc Continental Team (Nederland)
Beat Cycling Club (Nederland)
Canyon-DHB p/b Soreens (Groot-Brittanië)
EvoPro Racing (Ierland)
Joker Fuel Of Norway (Noorwegen)
Leopard Pro Cycling (Luxemburg)
Metec-TKH Continental Cyclingteam p/b Mantel (Nederland)
Tarteletto-Isorex (België)
Team Dauner Akkon (Duitsland)
Vlasman Cycling Team (Nederland)
VolkerWessels-Merckx Cyclingteam (Nederland)
X-Speed Unite Conti Team (Canada

Nationale selecties
USA Cycling U23 Team (Verenigde Staten)
National Team Great Brittain (Groot-Brittanië)

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen