Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook volgend jaar ouders op afstand bij F-jeugd

Geplaatst opmaandag 23 mei 2016 - 15:20

Voetbalbond KNVB wil de proef met de 'Fair Play competitie' bij de F-jeugd met één jaar verlengen.

In deze nieuwe competitievorm is de scheidsrechter afgeschaft en ouders van de spelertjes staan op grotere afstand van het veld.

Instructie
Ouders krijgen de nadrukkelijke instructie mee dat zij de eigen beslissingen van de kinderen moeten accepteren. Zij mogen niet sturen en moeten voor een positieve sfeer zorgen. Ook trainers moeten terughoudend zijn met het geven van aanwijzingen.

Speelvorm
De KNVB is op dit moment 'de ideale
speelvorm voor pupillen' aan het onderzoeken. "Mogelijk worden elementen van de fair play competitie straks landelijk doorgevoerd. In Limburg gaan we nog een jaar door met de pilot", zo laat een woordvoerder van de bond weten.

Bemoeien
"In grote lijnen is het een prima concept. De rust is weer terug op het veld, nu ouders op afstand staan", vindt Daniël Simons, coördinator F-Pupillen bij Groene Ster in Heerlen. "Al zie je wel dat leiders zich toch soms met het spel bemoeien." Simons vindt een evaluatie met de bond wenselijk. "Trek er zeker de stekker niet uit, al zou je wel kunnen schaven aan het concept."

Fair Play
De Fair Play competitie werd vorig jaar opgezet onder het motto 'Geef kinderen hun spel terug'. Nog te vaak bleken ouders zich
moeilijk te kunnen beheersen aan de zijlijn. Op dit moment speelt alleen de F-jeugd van Limburg en een deel van Brabant op deze manier.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vier Limburgse clubs in kwalificatie van KNVB Beker
Limburgse clubs beginnen bekertoernooi thuis
Groene Ster VVV Venlo (30 okt 2019)
Groene Ster stunt tegen VVV-Venlo in bekertoernooi
Groene Ster VVV Venlo (30 okt 2019)
Limburgse clubs horen speeldata KNVB-beker
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen