Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook veel kattenlijkjes in woning man die dode moeder verborg

Geplaatst opdinsdag 29 mei 2018 - 11:08

In het huis van de man die het lichaam van zijn dode moeder twee jaar lang in huis bewaarde, werden tijdens het politieonderzoek ook heel veel kattenlijkjes gevonden.

De dode dieren lagen in de kelder. Ze waren in plastic gewikkeld. Dat bleek dinsdag tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak.

Dode moeder
Piet van der Molen wordt verdacht van het verbergen van het lichaam van zijn moeder na haar dood. Hij streek daardoor ruim twee jaar onterecht haar pensioen op. In totaal ontving hij bijna 45.000 euro te veel, omdat iedereen dacht dat hij met zijn moeder samenwoonde.

Lees ook: Piet moet uitkering dode moeder terugbetalen

Verwaarlozing
In totaal zouden er door de jaren heen in het huis zo'n tweehonderd katten hebben rondgelopen. De katten die op het moment van de vondst van de dode vrouw, in december 2015, bij Van der Molen woonden, werden tijdens zijn arrestatie uit huis geplaatst. Van der Molen kreeg zijn katten vervolgens niet meer terug, omdat hij niet goed voor de dieren zou zorgen.

De rechter veroordeelde de man uit Oirsbeek in augustus 2016 tot twintig uur taakstraf voor het verwaarlozen van zijn katten. Bovendien zou hij drie jaar lang geen huisdieren meer mogen houden.

Lees ook: Piet zorgde voor dode moeder, maar verwaarloosde katten

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen