Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook veel kattenlijkjes in woning man die dode moeder verborg

Geplaatst opdinsdag 29 mei 2018 - 11:08

In het huis van de man die het lichaam van zijn dode moeder twee jaar lang in huis bewaarde, werden tijdens het politieonderzoek ook heel veel kattenlijkjes gevonden.

De dode dieren lagen in de kelder. Ze waren in plastic gewikkeld. Dat bleek dinsdag tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak.

Dode moeder
Piet van der Molen wordt verdacht van het verbergen van het lichaam van zijn moeder na haar dood. Hij streek daardoor ruim twee jaar onterecht haar pensioen op. In totaal ontving hij bijna 45.000 euro te veel, omdat iedereen dacht dat hij met zijn moeder samenwoonde.

Lees ook: Piet moet uitkering dode moeder terugbetalen

Verwaarlozing
In totaal zouden er door de jaren heen in het huis zo'n tweehonderd katten hebben rondgelopen. De katten die op het moment van de vondst van de dode vrouw, in december 2015, bij Van der Molen woonden, werden tijdens zijn arrestatie uit huis geplaatst. Van der Molen kreeg zijn katten vervolgens niet meer terug, omdat hij niet goed voor de dieren zou zorgen.

De rechter veroordeelde de man uit Oirsbeek in augustus 2016 tot twintig uur taakstraf voor het verwaarlozen van zijn katten. Bovendien zou hij drie jaar lang geen huisdieren meer mogen houden.

Lees ook: Piet zorgde voor dode moeder, maar verwaarloosde katten

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen