Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ook uitslag waterschapverkiezingen binnengestroomd

Geplaatst opdonderdag 21 maart 2019 - 17:14

De samenwerkende Waterbelangen-lijsten zijn opnieuw de grote winnaars van de Waterschapsverkiezingen in Limburg.

Waterbelangen deed met negen regionale lijsten mee, die in totaal ruim 260.000 stemmen oogstten. Daarmee is de partij opnieuw veruit de grootste. Tweede werd Water Natuurlijk met zo'n 44.000 stemmen.

Voorlopig
De uitslag is nog voorlopig, omdat het Waterschap de stemmen uit de gemeente Heerlen donderdagmiddag nog niet had ontvangen. In totaal namen een kleine 395.000 Limburgers de moeite om te stemmen op een van de 14 partijen die meedongen naar het dagelijks bestuur van het Waterschap. De opkomst is daarmee iets meer dan 48 procent.

Zetels
Er werd gestemd voor 21 van de 30 zetels in het bestuur van het Waterschap. Die andere 9 zetels zijn voor landbouworganisatie LLTB, de Kamer van Koophandel en de VBNE die over natuurterreinen gaat. De definitieve uitslag wordt op maandag 25 maart bekendgemaakt, net als de zetelverdeling. Het nieuwe bestuur wordt drie dagen later geïnstalleerd.

Video: L1

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen