Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook twijfels in Maasgouw over aanblijven Tilman Schreurs

Geplaatst opdinsdag 30 augustus 2016 - 16:53

Er worden steeds meer vraagtekens gezet bij het aanblijven van de aan omkoping schuldige Tilman Schreurs als directeur van Ontwikkelingsmaatschappij Midden Limburg (OML).

Zo wil ook de CDA-fractie in Maasgouw opheldering van het gemeentebestuur. De gemeente Maasgouw is een van de aandeelhouders van OML en liet vorige week weten geen bezwaar te hebben tegen het aanblijven van Schreurs.

Lees ook: Tilman Schreurs mag bij OML blijven.

Volgens coalitiepartij CDA is het vreemd dat Schreurs moest vertrekken bij Keyport 2020 toen hij nog corruptieverdachte was, maar nu als schuldige mag aanblijven bij OML.

Vreemd
"Inhoudelijk verschillen de taken, maar de contacten en het lobbywerk blijven hetzelfde. Als je kijkt naar de inhoud van de veroordeling, is dit op zijn minst vreemd", zo schrijft de fractie in een verklaring.

De partij wil zich nog niet voor of tegen het aanblijven van Schreurs uitspreken. Eerst wil de partij de kwestie in de gemeenteraad bespreken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Groen licht voor gesprek met Tilman Schreurs
'Ik was godverdomme wethouder en geen crimineel'
Roerdalen overweegt vertrek uit OML om kwestie-Schreurs
Roermond stemde niet over functie Tilman Schreurs
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen