Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook toeristische sector flink getroffen door noodweer

Geplaatst opdonderdag 7 juli 2016 - 15:54

Niet alleen de agrarische sector is getroffen door het noodweer, ook de toeristische sector merkt de gevolgen.

Het is minder druk op de camping en ook bij de stranden zijn de gevolgen nog te zien.

Verlies
Zoals bij Fun
Beach in Panheel. Het bedrijf heeft volgens de eigenaar inmiddels twee ton verlies gedraaid. "Er zijn helemaal geen bezoekers gekomen de afgelopen twee maanden. Daarnaast hebben we schade aan het terrein", zegt eigenaar Luc van Engelen.

Strand
Een pas aangelegd zandstrand is compleet weggespoeld door de hevige regenval. "Ik zit hier al twintig jaar, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Een stevige regenbui heb ik wel vaker meegemaakt, maar niet dat je hele strand wegspoelt. Dit echt extreem."

Redden
Toch heeft de ondernemer nog hoop dat het seizoen niet helemaal verloren is. "Als het vanaf vandaag 30 graden gaat worden, en dat twee maanden lang. Dan is het seizoen nog wel te redden. Maar het moet nu echt goed weer gaan worden", zegt Van Engelen.

Ramp
Woensdag werd bekend dat het gebied in Limburg en Zuidoost-Brabant dat getroffen is door het noodweer, geen rampgebied wordt. Wel wil de Tweede Kamer soepel omgaan met bestaande regelingen en het oplossen van problemen coördineren.

Lees hier alles over het noodweer in Limburg.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Geen strafzaak Fun Beach na verdrinking peuter'
Strandvakjes van pvc-buizen bij Fun Beach in Panheel (24-06-2020)
Video: Ieder een eigen strandvak met pvc-buizen
fun beach drenkeling (19 jul 2020)
Man vermist in het water bij Fun Beach in Panheel
Fun Beach Panheel wordt niet beperkt in openingstijden
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen