Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook thuiswerkers pakken vaker instrument op door corona

Geplaatst opwoensdag 9 december 2020 - 15:51

Vertienvoudigd is de verkoop van muziekinstrumenten vertelt Jeroen Arons van Keymusic in Heerlen. "Vervelend voor ons is dat fabrikanten vaak niet op tijd kunnen leveren."

Dat de vraag naar muziekinstrumenten hoger is dan het aanbod zorgt er nog niet voor dat de prijs van een gitaar, piano of drumstel stijgt. "De productie moet nog op stoom komen bij fabrikanten. Ook zij hebben een aantal maanden stilgelegen door corona."

Verveling
De manager van de muziekwinkel in hartje Heerlen laat de bestellingen zien die nog de deur uit moeten. "Je merkt dat mensen in deze tijd zich vervelen en muziek gaan maken. Sommige gaan sporten anderen pakken liever een gitaar op."

Oude liefde
Édney Helene Dos Santos is zo iemand die de 'oude liefde' na jaren weer oppakt. De 32-jarige Dos Santos werkt in Sittard en woont in Maastricht.

"Een paar jaar geleden heb ik al mijn instrumenten verkocht. Ik had geld nodig om naar Nederland te reizen", zegt hij. De Braziliaan met Italiaans bloed kreeg een baan bij een ict-bedrijf in Sittard.

Afleiding
Door corona werkt hij veel thuis en zijn er ook heel wat vrije uurtjes te vullen. "Ik ben veel alleen thuis. Af en toe slaat de verveling toe als je weinig kunt doen. Muziek zorgt voor goede afleiding in mijn hoofd."

Hectiek
Édney kocht een nieuw gitaar en pakte de draad weer op. "Ik heb dit zo gemist. Door mijn alle hectiek om als buitenlander hier een nieuw bestaan op te bouwen was er geen tijd meer om muziek te maken. Gelukkig heb ik weer een gitaar in mijn handen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen