Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook theaterhotel Roermond ingericht als coronahotel

Geplaatst opvrijdag 27 maart 2020 - 7:48

Theaterhotel De Oranjerie in Roermond wordt ingericht als corona-zorghotel.

De volgens een persbericht 'unieke samenwerking' is hetzelfde als die bij het zorghotel in het Van der Valk-hotel in Urmond.

Mogelijke uitbreiding
Het Roermondse hotel, dat ook eigendom is van Van der Valk, wordt ingericht voor coronapatiënten die te gezond zijn voor het ziekenhuis maar te zwak om thuis te blijven. In eerste instantie komen er 24 bedden, maar er wordt rekening gehouden met een uitbreiding als er veel nieuwe patiënten bij komen. Het zorghotel opent vrijdag de deuren.

Huisartsenpost
Net als in Urmond wordt er in het Roermondse schouwburghotel ook een huisartsenpost in het leven geroepen voor mensen die mogelijk getroffen zijn door het coronavirus. Hiermee worden de huisartsen in de omgeving ontlast. Mogelijke patiënten worden wel na telefonisch contact met de huisartsen doorverwezen naar De Oranjerie.

Lees ook: Eerste patiënt voor coronahotel Urmond

Afgesloten
De zorg in het Roermondse coronahotel wordt georganiseerd door huisartsen en verschillende zorginstellingen in Noord- en Midden-Limburg. Het theaterhotel in de Roermondse binnenstad wordt afgeschermd voor bezoekers. Net als elders krijgen de coronapatiënten daar dus geen visite.

De geruchten over de opening van een zorghotel in De Oranjerie gingen al langer rond, maar eerder wilde directeur Rob Polman niets bevestigen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen