Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook slijters overwegen stap naar rechter

Geplaatst opdinsdag 27 januari 2015 - 13:30

Ook de slijterijen overwegen om de staat voor de rechter te slepen, vanwege de teruggelopen omzet door de hogere accijns.

Zowel op 1 januari 2013 als op 1 januari 2014 ging de accijns op sterke drank flink omhoog. Veel mensen in de halen sindsdien hun borrel over de grens, waar het gedestilleerd een stuk goedkoper is.

Alcoholtoerisme
Volgens de branche heeft dit alcoholtoerisme ervoor gezorgd dat de totale belastingopbrengst door sterke drank zelfs is teruggelopen. De drankenhandelaars zeggen dat het probleem niet alleen speelt in de grensregio, maar dat slijters in heel Nederland last hebben van gekrompen omzet door hogere belastingen.

Gerechtshof
De slijterijen overwegen nu net als de pomphouders naar de rechter te stappen. Ze baseren zich allebei op een uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam. Die oordeelde in 2012 dat de overheid de speelautomatenbranche tekort had gedaan toen de kansspelbelasting werd verhoogd.

Volgens belangenvereniging de SlijtersUnie gaan ongeveer 100 Limburgse slijters failliet door de accijnsverhogingen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Pomphouders grensstreek bij rechter tegenover Staat
Grensovergang België
Toch apart kamerdebat over grenseffecten
Honderden banen weg bij tankstations aan grens
Pomphouders verliezen kort geding tegen staat
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen