Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ook slijters overwegen stap naar rechter

Geplaatst opdinsdag 27 januari 2015 - 13:30

Ook de slijterijen overwegen om de staat voor de rechter te slepen, vanwege de teruggelopen omzet door de hogere accijns.

Zowel op 1 januari 2013 als op 1 januari 2014 ging de accijns op sterke drank flink omhoog. Veel mensen in de halen sindsdien hun borrel over de grens, waar het gedestilleerd een stuk goedkoper is.

Alcoholtoerisme
Volgens de branche heeft dit alcoholtoerisme ervoor gezorgd dat de totale belastingopbrengst door sterke drank zelfs is teruggelopen. De drankenhandelaars zeggen dat het probleem niet alleen speelt in de grensregio, maar dat slijters in heel Nederland last hebben van gekrompen omzet door hogere belastingen.

Gerechtshof
De slijterijen overwegen nu net als de pomphouders naar de rechter te stappen. Ze baseren zich allebei op een uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam. Die oordeelde in 2012 dat de overheid de speelautomatenbranche tekort had gedaan toen de kansspelbelasting werd verhoogd.

Volgens belangenvereniging de SlijtersUnie gaan ongeveer 100 Limburgse slijters failliet door de accijnsverhogingen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Pomphouders grensstreek bij rechter tegenover Staat
Grensovergang België
Toch apart kamerdebat over grenseffecten
Honderden banen weg bij tankstations aan grens
Pomphouders verliezen kort geding tegen staat
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen