Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ook in Sittard raak: vermoedelijk drugsvaten gedumpt

Geplaatst opwoensdag 5 september 2018 - 11:15

In Sittard-Geleen zijn woensdagmorgen opnieuw vaten met vermoedelijk drugsafval gevonden.

Eerder op de morgen werden al zo'n twintig jerrycans gevonden in Born. Tegen 10:00 uur, nog geen uur na de andere vondst, was het raak in Sittard.

Beschermende kleding
Politie en brandweer konden naar een afgelegen doodlopende weg aan de Oude Rijksweg voor de nieuwe vondst. De brandweer ging in extra beschermende kleding ter plaatse, omdat niet duidelijk was of de vaten lekten. De brandweerlieden hebben metingen uitgevoerd en de jerrycans rechtop gezet.

Lees ook: Vermoedelijk drugsafval gedumpt langs drukke fietsroute

Afspuiten
Volgens de eerste inspectie is er geen vloeistof uit de vaten gelopen, maar grondig onderzoek moet dat duidelijk maken. Brandweerlieden die in de buurt van de jerrycans zijn geweest, spoten zich na hun werk af voor hun eigen veiligheid.

Verband
De naastgelegen provinciale weg N276 heeft geen gevaar gelopen door de dumping. De politie onderzoekt of er een verband bestaat tussen de vondst in Born en deze dumping. Een gespecialiseerd bedrijf zal na Born ook in Sittard de vaten komen opruimen.

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen