Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook Selami Coskun wil snelle deëscalatie

Geplaatst opmaandag 13 maart 2017 - 16:27

Het Roermondse gemeenteraadslid Selami Coskun pleit voor deëscalatie in het hoog opgelopen diplomatieke conflict tussen Nederland en Turkije.

"Het gaat er nu om het hoofd koel te houden en de dialoog op te zoeken in plaats van confrontatie en de onderbuik te laten domineren," aldus Coskun.

Verbaasd
Hij zegt met verbazing en onbegrip te hebben gekeken naar de negatieve verhoudingen op dit moment en de gebeurtenissen van de afgelopen dagen. Volgens het raadslid (ex-PvdA, nu eenmansfractie) heeft het weigeren van de toegang van de twee Turkse ministers in Nederland om hun achterban toe te spreken, alles te maken met de Tweede Kamerverkiezingen van woensdag.

Statement
"Het kabinet heeft een statement willen maken vanuit de gedachte dat de PVV van Geert Wilders wel eens flink kan groeien. Tegelijk vind ik het niet goed dat vanuit Turkije enorm gechargeerd is dat de ministers per sé moesten kunnen komen", zo stelt Coskun. Hij vraagt zich ook af waarom dit zo'n grote diplomatieke rel moest worden omdat in Duitsland en Frankrijk Turkse ministers wel kunnen spreken.

Bananenrepubliek
Over de uitlatingen van de Turkse president Erdogan dat Nederlanders 'nazi-overblijfselen en fascisten' zijn en Nederland een bananenrepubliek wil Coskun zich niet direct uiten. "Ik ben niet iemand die Erdogan gaat tegen spreken of bevestigen", zegt hij.

Tegelijk noemt hij Nederland geen banenrepubliek en een democratisch land waar burgers heel veel rechten hebben, met een goede grondwet. "Alleen is het soms de vraag of ook gehandeld wordt op basis van die grondwet."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Raadslid Coşkun in tranen na mislukte staatsgreep Turkije
Asscher: Onderzoek naar mening van Turken over IS
Woning beklad met hakenkruizen en racistische leuzen
Burgemeester Roermond: geen vluchtelingendebat in stadhuis
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen