Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook rechter verjaagt arbeidsmigranten van Elfenmeer

Geplaatst opvrijdag 22 december 2017 - 10:55

Seizoenswerkers en arbeidsmigranten zijn ook voor wat betreft de rechter vanaf 2 januari niet meer welkom op vakantiepark Elfenmeer in Herkenbosch.

Twee maanden geleden besloot de gemeente Roerdalen dat de arbeidsmigranten niet meer welkom zijn op campings en bungalowparken.

Beroep
Volgens de gemeente veroorzaken de seizoensarbeiders veel overlast op de campings, en passen ze niet in het toeristisch imago dat Roerdalen graag wil laten zien. De eigenaar van het Elfenmeer en twee huurders gingen daartegen in beroep, maar die hebben nu ongelijk gekregen van de rechtbank Limburg.

Lees ook: Roerdalen jaagt seizoenswerkers van vakantieparken

Bestemmingsplan
Omdat permanente bewoning op de parken in strijd is met het bestemmingsplan heeft de gemeente gelijk gekregen van de rechtbank. Daarmee is bewoning dus illegaal, en moet de gemeente dat volgens de uitspraak ook handhaven. Financiƫle belangen van bedrijven die hun personeel onderbrengen op zo'n camping zijn daarbij niet relevant, zo stelt de bestuursrechter.

Dwangsom
Het verbod gaat op 2 januari in. Voor elke maand dat er nog seizoensarbeiders zijn gehuisvest op het Elfenmeer, geldt nu een dwangsom van 30.000 euro die betaald moeten worden door zowel de huurder van de stacaravans als de exploitant van het vakantiepark.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen