Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook PvdA Heerlen kritisch over vestiging Amazon op Avantis

Geplaatst opvrijdag 12 maart 2021 - 14:51

De Partij van de Arbeid in Heerlen heeft vragen gesteld aan het gemeentebestuur over de vestiging van een distributiecentrum van Amazon op Avantis.

Eerder deze week werd bekend dat de van oorsprong Amerikaanse webwinkelgigant zich op het grensoverschrijdende bedrijventerrein tussen Heerlen en Aken vestigt. Het centrum is volledig gericht op de Duitse markt, maar werft ook personeel in ons land.

Positie werknemers
In navolging van de Duitse vakbondskoepel DGB en de Akense partij Die Linke vraagt nu ook de - eenmansfractie - PvdA in Heerlen zich af hoe het staat met de positie van werknemers bij Amazon. Zo wil de PvdA weten of het Heerlens college afspraken met Amazon heeft gemaakt over de arbeidsvoorwaarden, 'zodat nieuwe medewerkers ook een normaal salaris kunnen verdienen'.

Lees ook: Duitse kritiek op vestiging Amazon Heerlen

Volgens DGB loopt Amazon 'mijlenver achter op de eisen van de Duitse cultuur van medezeggenschap' en is het bedrijf nog verwikkeld in een geschil over de betaling van het personeel. Amazon wil 170 werknemers in dienst nemen. Tijdens piekdrukte kan met flexibele krachten worden opgeschaald naar 300 mensen.

Lobby
Verder wil de PvdA in Heerlen weten of de gemeente heeft moeten lobbyen om Amazon naar Avantis te halen en of de gemeente direct of indirect een financiële bijdrage aan de vestiging geeft.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen