Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook PvdA Heerlen kritisch over vestiging Amazon op Avantis

Geplaatst opvrijdag 12 maart 2021 - 14:51

De Partij van de Arbeid in Heerlen heeft vragen gesteld aan het gemeentebestuur over de vestiging van een distributiecentrum van Amazon op Avantis.

Eerder deze week werd bekend dat de van oorsprong Amerikaanse webwinkelgigant zich op het grensoverschrijdende bedrijventerrein tussen Heerlen en Aken vestigt. Het centrum is volledig gericht op de Duitse markt, maar werft ook personeel in ons land.

Positie werknemers
In navolging van de Duitse vakbondskoepel DGB en de Akense partij Die Linke vraagt nu ook de - eenmansfractie - PvdA in Heerlen zich af hoe het staat met de positie van werknemers bij Amazon. Zo wil de PvdA weten of het Heerlens college afspraken met Amazon heeft gemaakt over de arbeidsvoorwaarden, 'zodat nieuwe medewerkers ook een normaal salaris kunnen verdienen'.

Lees ook: Duitse kritiek op vestiging Amazon Heerlen

Volgens DGB loopt Amazon 'mijlenver achter op de eisen van de Duitse cultuur van medezeggenschap' en is het bedrijf nog verwikkeld in een geschil over de betaling van het personeel. Amazon wil 170 werknemers in dienst nemen. Tijdens piekdrukte kan met flexibele krachten worden opgeschaald naar 300 mensen.

Lobby
Verder wil de PvdA in Heerlen weten of de gemeente heeft moeten lobbyen om Amazon naar Avantis te halen en of de gemeente direct of indirect een financiƫle bijdrage aan de vestiging geeft.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen