Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook protest woonwagenbewoners Sevenum

Geplaatst opmaandag 29 oktober 2018 - 7:27

In Sevenum gaan woonwagenbewoners maandagmorgen een stuk grond bezetten. "We proberen al tijden twee plekken te krijgen van de gemeente, maar tot nu toe nu is dit nog niet gelukt", vertelt woonwagenbewoner Daniël Daniëls.

Zo'n twee tot tien mensen gaan aan de Van Vlattenstraat protesteren tegen het uitsterfbeleid. Daniëls woont nog bij zijn ouders, maar wil dolgraag een eigen plek. "Er gaan op dit moment eerder plekken weg, dan dat er bijkomen."

In actie gekomen
De afgelopen tijd vragen meerdere woonwagenbewoners in Limburg aandacht voor nieuwe standplaatsen. In Beek, Heythuysen, Heerlen en Maastricht zijn woonwagenbewoners in actie gekomen. En vorige week nog in Helden.

Lees ook: Geduld woonwagenbewoners is op: gemeenten aan zet

Landelijk beleid
Ondertussen hebben deze maand de regioburgemeesters van Limburg, Brabant en Zeeland gezamenlijk aan de bel getrokken bij minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken over het woonwagenbeleid. In het nieuwe landelijk beleid wordt aan gemeenten gevraagd ruimte te bieden aan woonwagenbewoners.

Lees ook: Regioburgemeesters trekken aan bel over woonwagenbeleid

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen