Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook protest woonwagenbewoners Sevenum

Geplaatst opmaandag 29 oktober 2018 - 7:27

In Sevenum gaan woonwagenbewoners maandagmorgen een stuk grond bezetten. "We proberen al tijden twee plekken te krijgen van de gemeente, maar tot nu toe nu is dit nog niet gelukt", vertelt woonwagenbewoner Daniël Daniëls.

Zo'n twee tot tien mensen gaan aan de Van Vlattenstraat protesteren tegen het uitsterfbeleid. Daniëls woont nog bij zijn ouders, maar wil dolgraag een eigen plek. "Er gaan op dit moment eerder plekken weg, dan dat er bijkomen."

In actie gekomen
De afgelopen tijd vragen meerdere woonwagenbewoners in Limburg aandacht voor nieuwe standplaatsen. In Beek, Heythuysen, Heerlen en Maastricht zijn woonwagenbewoners in actie gekomen. En vorige week nog in Helden.

Lees ook: Geduld woonwagenbewoners is op: gemeenten aan zet

Landelijk beleid
Ondertussen hebben deze maand de regioburgemeesters van Limburg, Brabant en Zeeland gezamenlijk aan de bel getrokken bij minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken over het woonwagenbeleid. In het nieuwe landelijk beleid wordt aan gemeenten gevraagd ruimte te bieden aan woonwagenbewoners.

Lees ook: Regioburgemeesters trekken aan bel over woonwagenbeleid

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen