Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook politiek leider D66 deelt interne kritiek niet

Geplaatst opzondag 20 maart 2016 - 16:46

Fractievoorzitter en politiek leider Leon Vaessen van D66 in het Limburgs Parlement neemt afstand van de kritiek van zijn fractiegenoot Hans van Wageningen op het functioneren van het provinciebestuur.

Van Wageningen zei op een vergadering van D66-Limburg dat hij er zich grote zorgen over maakt dat het beleid van het provinciebestuur blijft steken in de persoonlijke ambities van de individuele gedeputeerden en dat er te weinig wordt samengewerkt. Fractievoorzitter Vaessen kon bij die vergadering niet aanwezig zijn maar hij is het totaal niet eens met zijn partijgenoot.

Heel tevreden
"Dit is niet het geluid en de partijlijn van D66. We onderschrijven de kritiek dan ook absoluut niet en zijn juist heel tevreden over de samenwerking, zowel binnen het provinciebestuur als tussen de coalitiepartijen. Er is ook alle ruimte om zaken te bespreken", aldus Vaessen.

Hij herkent wel de opvatting van Van Wageningen maar is verrast dat hij die naar buiten heeft gebracht op een ledenvergadering.

Overleg vooraf
Vaessen zegt als politiek leider over coalitie-samenwerking te gaan. Volgens hem was overleg vooraf dan ook gewenst geweest. "Dan had ik kunnen aangeven dat samenhang in beleid in het coalitie-overleg wordt besproken en er dus geen reden voor zorg is", aldus Vaessen.

Hij vindt dat Van Wageningen persoonlijke zorgen 'natuurlijk' mag delen op een ledenvergadering. Maar nu leek het de fractielijn en dat is niet het geval.

Gebrekkige samenwerking
De D66-fractievoorzitter noemt het fietsbeleid als voorbeeld van gebrekkige samenwerking ook niet erg sterk. "Daarbij is juist het tegenovergestelde gebeurd. D66 vroeg in een motie eerder om 9 miljoen aan investeringen. Dat worden er nu 24 miljoen, juist omdat ook vanuit andere portefeuilles geld wordt bijgelegd", zo zegt de provinciale D66-leider.

Hij heeft over de uitspraken van Van Wageningen ook contact gehad met de coalitiepartners CDA, SP, VVD en PvdA. Daar heeft Vaessen het gevoel aan over gehouden dat die geen politieke gevolgen hebben.

Eerder liet D66-gedeputeerde Hans Teunissen al weten het niet eens te zijn met de kritiek van Van Wageningen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

D66-fractieleider tweede op voorlopige lijst
Coalitie haalt schouders op na kritiek D66'er
Leon Vaessen lijsttrekker D66 Statenverkiezingen
Teunissen deelt zorgen over samenwerking coalitie niet
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen