Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook politiek leider D66 deelt interne kritiek niet

Geplaatst opzondag 20 maart 2016 - 16:46

Fractievoorzitter en politiek leider Leon Vaessen van D66 in het Limburgs Parlement neemt afstand van de kritiek van zijn fractiegenoot Hans van Wageningen op het functioneren van het provinciebestuur.

Van Wageningen zei op een vergadering van D66-Limburg dat hij er zich grote zorgen over maakt dat het beleid van het provinciebestuur blijft steken in de persoonlijke ambities van de individuele gedeputeerden en dat er te weinig wordt samengewerkt. Fractievoorzitter Vaessen kon bij die vergadering niet aanwezig zijn maar hij is het totaal niet eens met zijn partijgenoot.

Heel tevreden
"Dit is niet het geluid en de partijlijn van D66. We onderschrijven de kritiek dan ook absoluut niet en zijn juist heel tevreden over de samenwerking, zowel binnen het provinciebestuur als tussen de coalitiepartijen. Er is ook alle ruimte om zaken te bespreken", aldus Vaessen.

Hij herkent wel de opvatting van Van Wageningen maar is verrast dat hij die naar buiten heeft gebracht op een ledenvergadering.

Overleg vooraf
Vaessen zegt als politiek leider over coalitie-samenwerking te gaan. Volgens hem was overleg vooraf dan ook gewenst geweest. "Dan had ik kunnen aangeven dat samenhang in beleid in het coalitie-overleg wordt besproken en er dus geen reden voor zorg is", aldus Vaessen.

Hij vindt dat Van Wageningen persoonlijke zorgen 'natuurlijk' mag delen op een ledenvergadering. Maar nu leek het de fractielijn en dat is niet het geval.

Gebrekkige samenwerking
De D66-fractievoorzitter noemt het fietsbeleid als voorbeeld van gebrekkige samenwerking ook niet erg sterk. "Daarbij is juist het tegenovergestelde gebeurd. D66 vroeg in een motie eerder om 9 miljoen aan investeringen. Dat worden er nu 24 miljoen, juist omdat ook vanuit andere portefeuilles geld wordt bijgelegd", zo zegt de provinciale D66-leider.

Hij heeft over de uitspraken van Van Wageningen ook contact gehad met de coalitiepartners CDA, SP, VVD en PvdA. Daar heeft Vaessen het gevoel aan over gehouden dat die geen politieke gevolgen hebben.

Eerder liet D66-gedeputeerde Hans Teunissen al weten het niet eens te zijn met de kritiek van Van Wageningen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

D66-fractieleider tweede op voorlopige lijst
Coalitie haalt schouders op na kritiek D66'er
Leon Vaessen lijsttrekker D66 Statenverkiezingen
Teunissen deelt zorgen over samenwerking coalitie niet
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen