Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook partner van overleden Roermondenaar vrijgelaten

Geplaatst opdinsdag 20 juli 2021 - 10:18

De twee mensen die maandag zijn aangehouden voor betrokkenheid bij een fatale steekpartij in Roermond zijn inmiddels allebei weer op vrije voeten. Het gaat om de zoon en de partner van het slachtoffer.

De man werd maandagmorgen dood aangetroffen in zijn eigen woning aan de Eglantierhof.

Lees ook: Advocaten over fatale steekpartij: 'Zelf uit leven gestapt'

'Detentie beschamend'
Zijn zoon werd maandagavond vrijgelaten, dinsdagochtend mocht ook zijn partner naar huis. Dat bevestigt advocate Gitte Stevens. Volgens Stevens bracht het slachtoffer zichzelf om het leven. Desondanks zat haar cliënte meer dan een dag in een politiecel.

"Hoewel er alle begrip is dat de politie een en ander zorgvuldig moet onderzoeken, is het onvoorstelbaar en beschamend dat de detentie van de gezinsleden zo lang moest duren", zegt Stevens.

Lees ook: Bewoners gearresteerd na dodelijke steekpartij Roermond

Zonder familie
"De vrouw die haar partner voor haar ogen zag sterven, moest de dag en nacht daarna alleen in een politiecel doorbrengen. En dat terwijl ze zelf gewond is", vervolgt Stevens. "Ouders van de overledene kregen geen enkele informatie. Ook zijn minderjarige zoon, die zijn vader in de vroege ochtend in een plas bloed aantrof, zat van 9:00 uur tot 18:00 uur eenzaam en zonder familie in een politiecel."

Geen gehoor
Maandagavond liet advocate Suzanne Kurvers, die de zoon bijstaat, al van zich horen. "Je kunt je voorstellen dat hij totaal van slag is. En dan zit hij vast sinds 8:00 uur in de morgen. Ik heb meerdere keren gebeld naar justitie, maar krijg gewoon niemand te pakken." Overigens heeft de politie nog altijd niet bevestigd dat het om zelfdoding gaat. "Het onderzoek loopt nog", zegt een woordvoerster.

Carte Blanche Weert (20 jul 2021)
In het pand met de klokgevel was tot 2009 discotheek Carte Blanche gevestigd.
Foto: WeertdeGekste

Duitse straf
Het slachtoffer is een bekende in de regio Roermond. Hij was enige tijd portier van club Carte Blanche aan de Oelemarkt in Weert en zijn vader runde seksclub Sneeuwwitje in Linne. Net als zijn vader raakte de man verzeild in verschillende strafzaken, die zagen op de illegale handel van onder andere afslankmiddelen en erectiepillen. Hij had nog een Duitse straf openstaan en er liep in Duitsland nog een zaak tegen hem.

Heb jij hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen