Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook op Maaslijn minder treinen in meivakantie

Geplaatst opdinsdag 23 april 2019 - 10:33

Behalve rond Heerlen rijden er ook op de Maaslijn tussen Venlo en Nijmegen geen of minder treinen tijdens de meivakantie.

Spoorwegbeheerder ProRail voert werkzaamheden aan de nieuwe treinbeveiliging uit.

Bussen
Daardoor kunnen er op maandag 29 en dinsdag 30 april geen treinen rijden tussen Venlo en Nijmegen. Van woensdag 1 mei tot zondag 5 mei is er geen treinverkeer tussen Boxmeer en Venlo. Om reizigers langs de werkzaamheden te loodsen, worden bussen ingezet, meldt vervoerder Arriva.

Onnodige storingen
Na een uitgebreid testprogramma wordt de oude beveiliging op de noordelijke Maaslijn ontkoppeld en de nieuwe beveiliging geactiveerd. Door de beveiliging tijdig te vernieuwen worden onnodige storingen voorkomen en wordt gezorgd voor een betrouwbaar spoor.

Lees ook: Geen treinen van en naar Heerlen in meivakantie

Glazen overkapping
Bij Heerlen wordt er in de meivakantie non-stop gewerkt aan het station bij Heerlen. Zo wordt er een glazen overkapping geplaatst en vinden er werkzaamheden plaats aan de bovenleiding. Dat betekent dat er van maandag 29 april tot en met vrijdag 2 mei geen treinen kunnen rijden tussen Sittard en Kerkrade Centrum en er minder treinverkeer mogelijk is tussen Valkenburg en Heerlen.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen