Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook op Maaslijn minder treinen in meivakantie

Geplaatst opdinsdag 23 april 2019 - 10:33

Behalve rond Heerlen rijden er ook op de Maaslijn tussen Venlo en Nijmegen geen of minder treinen tijdens de meivakantie.

Spoorwegbeheerder ProRail voert werkzaamheden aan de nieuwe treinbeveiliging uit.

Bussen
Daardoor kunnen er op maandag 29 en dinsdag 30 april geen treinen rijden tussen Venlo en Nijmegen. Van woensdag 1 mei tot zondag 5 mei is er geen treinverkeer tussen Boxmeer en Venlo. Om reizigers langs de werkzaamheden te loodsen, worden bussen ingezet, meldt vervoerder Arriva.

Onnodige storingen
Na een uitgebreid testprogramma wordt de oude beveiliging op de noordelijke Maaslijn ontkoppeld en de nieuwe beveiliging geactiveerd. Door de beveiliging tijdig te vernieuwen worden onnodige storingen voorkomen en wordt gezorgd voor een betrouwbaar spoor.

Lees ook: Geen treinen van en naar Heerlen in meivakantie

Glazen overkapping
Bij Heerlen wordt er in de meivakantie non-stop gewerkt aan het station bij Heerlen. Zo wordt er een glazen overkapping geplaatst en vinden er werkzaamheden plaats aan de bovenleiding. Dat betekent dat er van maandag 29 april tot en met vrijdag 2 mei geen treinen kunnen rijden tussen Sittard en Kerkrade Centrum en er minder treinverkeer mogelijk is tussen Valkenburg en Heerlen.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen