Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook OM in beroep tegen uitspraak politiemol

Geplaatst opvrijdag 2 maart 2018 - 11:17

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de vijf jaar cel voor politiemol Mark M. uit Weert.

Dat heeft het OM vrijdag laten weten.

Geld
Justitie is het ermee oneens dat M. is vrijgesproken voor het aannemen van geld voor het lekken van geheime politie-informatie aan criminelen. "Het OM kan zich hiermee niet verenigen en acht het bovendien van belang dat in hoger beroep ook deze verdenking in volle omvang aan het Gerechtshof wordt voorgelegd", laat het OM Oost-Brabant weten in een verklaring.

Lees ook: Vijf jaar cel voor politiemol Mark M. uit Weert

Medeverdachten
Daarnaast vindt het OM dat ook de drie medeverdachten moeten worden veroordeeld voor omkoping. Dat achtte de rechtbank twee weken geleden niet bewezen. De 31-jarige politiemol Mark M. werd op 19 februari veroordeeld tot vijf jaar cel voor het lekken van geheime politie-informatie. Het OM had ook vijf jaar cel geëist.

Grootschalig lekken
De rechtbank veroordeelde hem voor het op grote schaal lekken van geheime politie-informatie aan 52 abonnees uit het criminele circuit, maar ging niet mee in de beschuldiging dat M. daarmee een kleine 800.000 euro had verdiend.

Beroep
M. was zelf niet bij de uitspraak aanwezig, maar meldde zichzelf begin deze week bij de politie in Roermond. Hij heeft zelf ook beroep aangetekend tegen zijn veroordeling.

Lees ook: Veroordeelde politiemol meldt zich bij politie

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Mark M. politiemol
OM eist ook in hoger beroep 5 jaar tegen politiemol
Mark M. politiemol
'Politiemol' bij rechtszaak via videolink vanuit Oekraïne
Vijf jaar cel voor politiemol Mark M. uit Weert
‘Observatieteams zagen deals politiemol Mark M.'
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen