Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook OM in beroep tegen uitspraak politiemol

Geplaatst opvrijdag 2 maart 2018 - 11:17

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de vijf jaar cel voor politiemol Mark M. uit Weert.

Dat heeft het OM vrijdag laten weten.

Geld
Justitie is het ermee oneens dat M. is vrijgesproken voor het aannemen van geld voor het lekken van geheime politie-informatie aan criminelen. "Het OM kan zich hiermee niet verenigen en acht het bovendien van belang dat in hoger beroep ook deze verdenking in volle omvang aan het Gerechtshof wordt voorgelegd", laat het OM Oost-Brabant weten in een verklaring.

Lees ook: Vijf jaar cel voor politiemol Mark M. uit Weert

Medeverdachten
Daarnaast vindt het OM dat ook de drie medeverdachten moeten worden veroordeeld voor omkoping. Dat achtte de rechtbank twee weken geleden niet bewezen. De 31-jarige politiemol Mark M. werd op 19 februari veroordeeld tot vijf jaar cel voor het lekken van geheime politie-informatie. Het OM had ook vijf jaar cel geëist.

Grootschalig lekken
De rechtbank veroordeelde hem voor het op grote schaal lekken van geheime politie-informatie aan 52 abonnees uit het criminele circuit, maar ging niet mee in de beschuldiging dat M. daarmee een kleine 800.000 euro had verdiend.

Beroep
M. was zelf niet bij de uitspraak aanwezig, maar meldde zichzelf begin deze week bij de politie in Roermond. Hij heeft zelf ook beroep aangetekend tegen zijn veroordeling.

Lees ook: Veroordeelde politiemol meldt zich bij politie

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Mark M. politiemol
OM eist ook in hoger beroep 5 jaar tegen politiemol
Mark M. politiemol
'Politiemol' bij rechtszaak via videolink vanuit Oekraïne
Vijf jaar cel voor politiemol Mark M. uit Weert
‘Observatieteams zagen deals politiemol Mark M.'
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen