Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook Oezbekistan maakt kennis met doelpuntenmachine Oranje

Geplaatst opzondag 5 december 2021 - 20:16

De Nederlandse handbalsters hebben ook hun tweede wedstrijd op het wereldkampioenschap met een monsterscore gewonnen. Oezbekistan werd met 17-58 afgedroogd.

Larissa Nusser uit Born was met zeven doelpunten één van de uitblinksters aan Nederlandse zijde.

Weinig weerstand
Het Nederlands team, met verschillende Limburgse speelsters in de gelederen, begon voortvarend aan het duel tegen Oezbekistan. Na twaalf minuten handballen stond al een stand van 6-16 op het scorebord. Het was snel duidelijk dat ook deze tegenstander niet in staat was om het Oranje enigszins moeilijk te maken.

Snelle overnames
Door het vele balverlies en slechte afronden van Oezbekistan kon Nederland met snelle overnames gemakkelijk scoren. De opbouwsters van Oezbekistan leverden zwakke afstandsschoten af die doelvrouw Yara Ten Holte makkelijk uit de lucht plukte. Bij rust stond de ploeg van de in Sittard wonende bondscoach Monique Tijsterman op een ruime voorsprong (10-28).

Lees ook: Oranje wint met monsterscore openingsduel WK-handbal

Door wisselen
Tijsterman kon net als in het openingsduel met Puerto Rico naar hartenlust wisselen. Dit is mede met het oog op de komende wedstrijden belangrijk. De Nederlandse ploeg kan daardoor diverse spelpatronen oefenen en kunnen speelsters aan elkaar wennen. Ook Estavana Polman mocht in de tweede helft speelminuten maken. Dat is belangrijk in verband met het opdoen van wedstrijdritme. Polman was geruime tijd uitgeschakeld door een knieblessure en is pas op het laatste moment aan Oranje toegevoegd.

Zeven treffers Nusser
Inger Smits kwam in deze tweede toernooiwedstrijd van Oranje in de slotfase in het veld. De uit Geleen afkomstige handbalster speelde samen met haar ploeggenoten het onlangs tegen Puerto Rico gevestigde record van grootste overwinning ooit wederom uit de boeken (55-15). In totaal scoorde de zeer aanvallend ingestelde ploeg van Tijsterman 113 treffers in twee wedstrijden.

Lees ook: Handbalsters Nusser en Smits in definitieve WK-selectie

Doelstelling
Lariass Nusser gaf na afloop voor de camera van Ziggo aan dat het team voor dit duel met Oezbekistan een duidelijke doelstelling had: "Zo veel mogelijk scoren en zo weinig mogelijk doelpunten tegen krijgen." Ze gaf verder aan dat de volgende wedstrijd tegen Zweden zeker gewonnen moet worden om een goede uitgangspositie te krijgen.

Lees ook: Sittardse bondscoach Tijsterman blikt vooruit op WK handbal

Zweden
Dinsdagavond staat dat belangrijke pouleduel met de Zweden op het programma. De uitslag van deze wedstrijd zal bepalen wie er eerste in de poule wordt. Punten die behaald zijn tegen tegenstanders die zich plaatsen voor de hoofdronde worden door de ploegen meegenomen naar de hoofdronde.

Malestein
Tegen Zweden kan bondscoach Tijsterman weer gebruik maken van Angela Malestein. De rechterhoekspeelster raakte onlangs besmet met het coronavirus. Malestein is hersteld en heeft zich weer bij Oranje gemeld. Tegen Oezbekistan volgde ze de wedstrijd vanaf de tribune.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen