Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook noodverordening in Sittard-Geleen: vrees voor rellen

Geplaatst opmaandag 25 januari 2021 - 18:01

Burgemeester Hans Verheijen van Sittard-Geleen heeft een noodverordening ingesteld die vanaf 16:00 uur geldt.

Ook is de gemeente nu een veiligheidsrisicogebied. Dat geldt in ieder geval tot dinsdag 4:00 uur. Preventief fouilleren is daardoor toegestaan.

Wanorde
De gemeente neemt deze maatregelen omdat 'de signalen steeds concreter werden dat we mogelijk te maken krijgen met ernstige wanordelijkheden in de gemeente Sittard-Geleen die samenhangen met de geldende avondklok', zo schrijft Verheijen op Facebook. De noodverordening geldt vooralsnog tot en met 1 februari.

Onacceptabel
"Schade toebrengen aan andermans bezit helpt helemaal niemand. Sterker nog, je drukt mensen en ondernemers nog verder in de put. Onacceptabel", aldus Verheijen. "In deze periode zal de politie zeer alert zijn en gepast reageren op signalen van wanordelijkheden."

Pittige tijden
Indien nodig wordt publiek cameratoezicht als hulpmiddel ingezet. "Op deze manier wil ik alle inwoners beschermen tegen mogelijke rellen én Covid-19. Het zijn pittige tijden, voor iedereen. Graag doe ik de oproep om vooral samen te zorgen dat corona ons niet langer bedreigt. Rellen helpt helemaal niemand", zegt de burgemeester.

Eerder stelde de gemeente Venlo al een noodverordening in. Voor maandagavond heeft burgemeester Rianne Donders ook een noodbevel afgekondigd, dat geldt voor héél Roermond. Ook in Stein is zo'n verordening sinds zondag van kracht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen