Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook noodverordening in Sittard-Geleen: vrees voor rellen

Geplaatst opmaandag 25 januari 2021 - 18:01

Burgemeester Hans Verheijen van Sittard-Geleen heeft een noodverordening ingesteld die vanaf 16:00 uur geldt.

Ook is de gemeente nu een veiligheidsrisicogebied. Dat geldt in ieder geval tot dinsdag 4:00 uur. Preventief fouilleren is daardoor toegestaan.

Wanorde
De gemeente neemt deze maatregelen omdat 'de signalen steeds concreter werden dat we mogelijk te maken krijgen met ernstige wanordelijkheden in de gemeente Sittard-Geleen die samenhangen met de geldende avondklok', zo schrijft Verheijen op Facebook. De noodverordening geldt vooralsnog tot en met 1 februari.

Onacceptabel
"Schade toebrengen aan andermans bezit helpt helemaal niemand. Sterker nog, je drukt mensen en ondernemers nog verder in de put. Onacceptabel", aldus Verheijen. "In deze periode zal de politie zeer alert zijn en gepast reageren op signalen van wanordelijkheden."

Pittige tijden
Indien nodig wordt publiek cameratoezicht als hulpmiddel ingezet. "Op deze manier wil ik alle inwoners beschermen tegen mogelijke rellen én Covid-19. Het zijn pittige tijden, voor iedereen. Graag doe ik de oproep om vooral samen te zorgen dat corona ons niet langer bedreigt. Rellen helpt helemaal niemand", zegt de burgemeester.

Eerder stelde de gemeente Venlo al een noodverordening in. Voor maandagavond heeft burgemeester Rianne Donders ook een noodbevel afgekondigd, dat geldt voor héél Roermond. Ook in Stein is zo'n verordening sinds zondag van kracht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen