Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook mondkapjes voor docenten en leerlingen op scholen Venlo

Geplaatst opvrijdag 21 augustus 2020 - 11:15

Na het Beroepscollege Parkstad Limburg komt ook Onderwijsgemeenschap Venlo en omstreken (OGVO) met een mondkapjesplicht op de scholen Blariacumcollege, Valuascollege en Den Hulster.

Leerlingen en docenten moeten in het nieuwe schooljaar mondkapjes dragen als ze zich verplaatsen. Bijvoorbeeld in de gangen tussen leswisselingen en op het schoolplein.

Luchten
De scholenkoepel heeft verder als maatregel schermen geïnstalleerd in klaslokalen. Alle mechanische ventilatiesystemen van het Blariacumcollege, Valuascollege en Den Hulster blijven aan, zodat er 24 uur lang geventileerd wordt. Ook krijgen docenten het advies om zoveel mogelijk te luchten.

Parkstad
Beroepscollege Parkstad Limburg kondigde donderdag als eerste Limburgse onderwijsinstelling een mondkapjesplicht aan. De school met vestigingen in Kerkrade, Heerlen en Landgraaf vraagt leerlingen mondkapjes te dragen tijdens praktijklessen en in smalle gangen waar de anderhalve meter afstand niet kan worden nageleefd. Later werd bekend dat dit geldt voor alle scholen die vallen onder de Stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg (SVOPL).

De scholenkoepel zet de interne ventilatie in alle schoolgebouwen wel uit en geeft docenten ook het advies om ramen zoveel mogelijk open te houden.

Praktijkles
"Het belangrijkste is dat de veiligheid van docenten en studenten gegarandeerd moet worden", zei bestuursvoorzitter John Monsewije van de SVOPL vrijdagochtend op L1 Radio. "In sommige gevallen, met name bij praktijkonderwijs kan de afstand tussen docent en leerling te krap zijn. Bijvoorbeeld bij motorvoertuigentechniek, als je dingen moet aanwijzen, sta je te dicht bij elkaar. Vandaar dat wij zeggen: hanteer een mondkapje."

Verplichting juridisch niet mogelijk
Scholen kunnen leerlingen juridisch niet verplichten om mondkapjes te dragen. "We kunnen leerlingen niet naar huis sturen", zegt Monsewije. "Ik denk dat docenten leerlingen zodanig kunnen informeren om bij het niet kunnen houden van anderhalve meter afstand een mondkapje te dragen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen