Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook mondkapjes voor docenten en leerlingen op scholen Venlo

Geplaatst opvrijdag 21 augustus 2020 - 11:15

Na het Beroepscollege Parkstad Limburg komt ook Onderwijsgemeenschap Venlo en omstreken (OGVO) met een mondkapjesplicht op de scholen Blariacumcollege, Valuascollege en Den Hulster.

Leerlingen en docenten moeten in het nieuwe schooljaar mondkapjes dragen als ze zich verplaatsen. Bijvoorbeeld in de gangen tussen leswisselingen en op het schoolplein.

Luchten
De scholenkoepel heeft verder als maatregel schermen geïnstalleerd in klaslokalen. Alle mechanische ventilatiesystemen van het Blariacumcollege, Valuascollege en Den Hulster blijven aan, zodat er 24 uur lang geventileerd wordt. Ook krijgen docenten het advies om zoveel mogelijk te luchten.

Parkstad
Beroepscollege Parkstad Limburg kondigde donderdag als eerste Limburgse onderwijsinstelling een mondkapjesplicht aan. De school met vestigingen in Kerkrade, Heerlen en Landgraaf vraagt leerlingen mondkapjes te dragen tijdens praktijklessen en in smalle gangen waar de anderhalve meter afstand niet kan worden nageleefd. Later werd bekend dat dit geldt voor alle scholen die vallen onder de Stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg (SVOPL).

De scholenkoepel zet de interne ventilatie in alle schoolgebouwen wel uit en geeft docenten ook het advies om ramen zoveel mogelijk open te houden.

Praktijkles
"Het belangrijkste is dat de veiligheid van docenten en studenten gegarandeerd moet worden", zei bestuursvoorzitter John Monsewije van de SVOPL vrijdagochtend op L1 Radio. "In sommige gevallen, met name bij praktijkonderwijs kan de afstand tussen docent en leerling te krap zijn. Bijvoorbeeld bij motorvoertuigentechniek, als je dingen moet aanwijzen, sta je te dicht bij elkaar. Vandaar dat wij zeggen: hanteer een mondkapje."

Verplichting juridisch niet mogelijk
Scholen kunnen leerlingen juridisch niet verplichten om mondkapjes te dragen. "We kunnen leerlingen niet naar huis sturen", zegt Monsewije. "Ik denk dat docenten leerlingen zodanig kunnen informeren om bij het niet kunnen houden van anderhalve meter afstand een mondkapje te dragen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen