Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook met Hemelvaart blijven campings leeg

Geplaatst opdonderdag 14 mei 2020 - 14:48

Campingeigenaars kunnen het niet begrijpen. Kamperen is toegestaan, maar de voorzieningen moeten dicht blijven tot 1 juli. Dus lijkt het erop dat de campings ook met Hemelvaart leeg blijven.

Edith Soudant van camping Oriëntal in Berg en Terblijt raakt zo langzaam aan in paniek. Pasen en de Amstel Gold Race gingen verloren. En nu regent het afzeggingen voor het Hemelvaartweekend. Ze vindt het te gek voor woorden.

Sanitair
Je mag kamperen, maar alleen als je zelf voorzieningen hebt, dus eigen toilet en douche. "Wij hebben onze sanitaire voorzieningen aangepast op 1,5 meter afstand en ik weet zeker dat onze gasten daarmee kunnen omgaan. Maar het mag niet open, terwijl je in grote winkels als Ikea wel naar de wc kunt. Ik begrijp het niet. En ons zwembad laten we ook maar dicht. Je mag wél zwemmen, maar de kleedhokjes en toiletten moeten dicht blijven. Ja, dan gaan zwemmers in het water plassen......"

Camper
Op camping Oriëntal staan twee gasten met een camper, met eigen voorzieningen. Normaal is het hier veel drukker. "Caravans hebben wel een chemisch toilet, maar meestal geen douche. Dus gasten die wel komen, doen dat voor twee, hoogstens drie dagen. Zolang kunnen ze dan wel zonder."

Edith Soudant is de wanhoop nabij. Haar hoop was gevestigd op de veiligheidsregio. "Maar die houden zich aan de richtlijnen van de regering. En ik vraag me af of de datum van 1 juli voor het vrijgeven van de voorzieningen gehaald wordt, want daar heeft de regering nog de voorwaarde aan gesteld dat de besmettingscijfers niet omhoog mogen gaan."

Het enige dat de campinghouder rest, is hopen op een goede afloop. Dan kan het seizoen op 1 juli eindelijk van start gaan.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen