Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook met een kleiner doek is Margraten 'gewoon' bij Oranje

Geplaatst opdonderdag 17 juni 2021 - 17:38

De meeste mensen kijken donderdagavond via televisie naar het EK-duel tussen Nederland en Oostenrijk. Het wordt ditmaal echter goed zoeken naar het spandoek met de tekst 'Margraten', dat sinds jaar en dag bij interlands te zien is.

Ook donderdag reist een groep Margratenaren, samen met fans uit andere Limburgse plaatsen, naar de Johan Cruijff ArenA. Het negen meter lange doek blijft echter thuis en maakt, vanwege UEFA-richtlijnen, op dit toernooi plaats voor een kleiner doek.

300 keer
Jac van Laar is de trotse eigenaar van het Margraten-doek. Sinds jaar en dag is hij een vaste waarde bij Oranje, op de tribune welteverstaan. De wedstrijd tegen Oostenrijk is de 299ste interland van het Nederlands Elftal die hij bezoekt, de laatste poulewedstrijd tegen Noord-Macedonië wordt dus de 300ste. Van Laar en zijn kameraden waren ook tegen Oekraïne (3-2 winst) uiteraard in het stadion aanwezig.

Gemeenschap
Op dit moment is er slechts één Oranjesupporter die vaker in het stadion was dan Van Laar. "Die ga ik ook niet meer inhalen", vreest de Margratenaar, die benadrukt dat de trouwe fans een eenheid vormen en van rivaliteit geen sprake is. Het Oranjelegioen kan volgens hem als een echte gemeenschap worden gezien.

"Je appt wel eens met elkaar, maar in het stadion kom je elkaar weer écht tegen en praat je bij, zoals we dat zondagavond bij de wedstrijd tegen Oekraïne deden", legt hij uit. "Ik ken een fan die drie familieleden aan corona heeft verloren, in een jaar tijd. Dat hakt er ook bij mij behoorlijk in."

Boedapest, Bakoe, Londen
Wanneer Nederland de groepsfase overleeft - en daar ziet het naar uit - speelt het team van bondscoach Frank de Boer in de knockoutfase mogelijk in het Hongaarse Boedapest en in Bakoe, in Azerbeidzjan. De reis naar Boedapest heeft Van Laar alvast ingecalculeerd, een trip naar Azerbeidzjan acht hij onwaarschijnlijk. Wanneer Nederland de halve finale of zelfs de finale bereikt, kan er vergif op worden ingenomen dat Van Laar naar het Londense Wembley reist. "Al ben ik daar al een keer of zes geweest."

De aftrap bij Nederland-Oostenrijk is donderdagavond om 21:00 uur.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen