Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook in Limburg genoeg werk voor afgestudeerde pabostudent

Geplaatst opwoensdag 7 juni 2017 - 8:53

Er is ook genoeg werk voor pas afgestudeerde pabostudenten in Limburg. Dat zegt Henk van den Heuvel, directeur van de Nieuwste Pabo in Sittard.

Volgens Van den Heuvel is er niet alleen in de Randstad een grote vraag naar basisschoolleraren.

Randstad
In de Randstad is het tekort aan basisschoolleraren zo groot dat pabostudenten al tijdens hun studie een betaalde baan aangeboden krijgen. Scholen proberen de beste studenten binnen te halen.

Limburg
Ook in Limburg komen pabostudenten goed aan een baan. Van den Heuvel ziet dat een deel van de afgestudeerden de provincie uit gaat op zoek naar werk. Maar een even groot deel blijft in Limburg.

Zorgelijk
De Algemene Onderwijsbond maakt zich zorgen over de grote vraag naar pabostudenten. De bond vreest dat er een te groot beroep wordt gedaan op de jonge mensen in het vak. Dat zou leiden tot burn-out en uitval.

Momenteel is er een lerarentekort van zo'n 900 leraren in het basisonderwijs. De verwachting is dat het tekort verder oploopt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Rem op lerarenopleidingen bij Fontys in Sittard
'Zeker 270 onbevoegde docenten voor de klas'
Limburgse Pabo’s volop bezig met ICT
Van den Heuvel van OGVO Venlo naar Nieuwste Pabo Sittard
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen