Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook in Limburg genoeg werk voor afgestudeerde pabostudent

Geplaatst opwoensdag 7 juni 2017 - 8:53

Er is ook genoeg werk voor pas afgestudeerde pabostudenten in Limburg. Dat zegt Henk van den Heuvel, directeur van de Nieuwste Pabo in Sittard.

Volgens Van den Heuvel is er niet alleen in de Randstad een grote vraag naar basisschoolleraren.

Randstad
In de Randstad is het tekort aan basisschoolleraren zo groot dat pabostudenten al tijdens hun studie een betaalde baan aangeboden krijgen. Scholen proberen de beste studenten binnen te halen.

Limburg
Ook in Limburg komen pabostudenten goed aan een baan. Van den Heuvel ziet dat een deel van de afgestudeerden de provincie uit gaat op zoek naar werk. Maar een even groot deel blijft in Limburg.

Zorgelijk
De Algemene Onderwijsbond maakt zich zorgen over de grote vraag naar pabostudenten. De bond vreest dat er een te groot beroep wordt gedaan op de jonge mensen in het vak. Dat zou leiden tot burn-out en uitval.

Momenteel is er een lerarentekort van zo'n 900 leraren in het basisonderwijs. De verwachting is dat het tekort verder oploopt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Rem op lerarenopleidingen bij Fontys in Sittard
'Zeker 270 onbevoegde docenten voor de klas'
Limburgse Pabo’s volop bezig met ICT
Van den Heuvel van OGVO Venlo naar Nieuwste Pabo Sittard
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen