Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook in Limburg genoeg werk voor afgestudeerde pabostudent

Geplaatst opwoensdag 7 juni 2017 - 8:53

Er is ook genoeg werk voor pas afgestudeerde pabostudenten in Limburg. Dat zegt Henk van den Heuvel, directeur van de Nieuwste Pabo in Sittard.

Volgens Van den Heuvel is er niet alleen in de Randstad een grote vraag naar basisschoolleraren.

Randstad
In de Randstad is het tekort aan basisschoolleraren zo groot dat pabostudenten al tijdens hun studie een betaalde baan aangeboden krijgen. Scholen proberen de beste studenten binnen te halen.

Limburg
Ook in Limburg komen pabostudenten goed aan een baan. Van den Heuvel ziet dat een deel van de afgestudeerden de provincie uit gaat op zoek naar werk. Maar een even groot deel blijft in Limburg.

Zorgelijk
De Algemene Onderwijsbond maakt zich zorgen over de grote vraag naar pabostudenten. De bond vreest dat er een te groot beroep wordt gedaan op de jonge mensen in het vak. Dat zou leiden tot burn-out en uitval.

Momenteel is er een lerarentekort van zo'n 900 leraren in het basisonderwijs. De verwachting is dat het tekort verder oploopt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Rem op lerarenopleidingen bij Fontys in Sittard
'Zeker 270 onbevoegde docenten voor de klas'
Limburgse Pabo’s volop bezig met ICT
Van den Heuvel van OGVO Venlo naar Nieuwste Pabo Sittard
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen