Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ook in Limburg is een tekort aan pleeggezinnen

Geplaatst opdinsdag 22 september 2015 - 9:10

Er is een groot tekort aan pleeggezinnen in Nederland. Het aantal kinderen dat in pleeggezinnen woont neemt namelijk fors toe.

Volgens Pleegzorg Nederland ging het vorig jaar om ruim 20.000 kinderen, bijna 70 procent meer vergeleken met tien jaar geleden. Om de groei bij te houden zijn landelijk 3500 extra pleegouders nodig.

Daarom lanceert Rubicon Pleegzorg een campagne om extra pleeggezinnen te werven.

Wachtlijsten
Woordvoerder Arno Deriks van Rubicon Noord- en Midden-Limburg, merkt het tekort aan pleeggezinnen ook. De organisatie moet werken met een wachtlijst, sommige kinderen wachten al driekwart jaar op pleegouders.

Pleegouders
Rubicon zoekt vooral pleegouders voor kinderen jonger dan vier jaar en voor kinderen ouder dan tien jaar.
In de nu gestarte campagne 'Supergewone Mensen Gezocht' wordt benadrukt dat heel veel mensen in principe een goede pleegouder zouden kunnen zijn.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Campagne tegen drinkpakjes op scholen Sittard-Geleen
Roermond vangt als eerste vluchtelingenkinderen op
Pleegmoeder uit Ell protesteert tegen jeugdzorg
Gezinscoach in elk dorp en elke wijk van Venray
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen