Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook Limburg is begonnen met boosterprikken

Geplaatst opvrijdag 19 november 2021 - 11:51

Een dag nadat de allereerste boosterprik in Nederland is gezet, begint ook Limburg met de extra vaccinaties.

De GGD Noord-Limburg zette om negen uur de eerste prik op de vaccinatielocatie op het kazerneterrein in Venlo, in het zuiden was de eerste afspraak om kwart over acht in Heerlen.

Boosterprik
Een boosterprik is een extra coronaprik, boven op eerdere vaccinaties. De vaccinatiecampagne zou eigenlijk pas beginnen op 6 december, maar werd vervroegd door het snel stijgende aantal nieuwe besmettingen.

Lees ook: Nieuw landsrecord: 1 op de 71 Limburgers positief getest

Opstarten
Veel afspraken staan er nog niet in Limburg. "Het moet allemaal nog een beetje op gang komen", vertelt een woordvoerder van de GGD Noord-Limburg. Het is niet bekend hoeveel prikken daar vrijdag al worden gezet. In het Zuiden zijn dat er 25. Beide GGD's geven aan 'startklaar' te zijn. Er is genoeg personeel en de roosters zijn ingevuld.

De priklocaties
In Noord-Limburg kun je een boosterprik halen bij de vaccinatielocaties in Venlo en Roermond. In het Zuiden gaat het om de hoofdlocaties in Maastricht, Geleen en Heerlen. Vanaf 24 november zet de GGD ook mobiele prikteams in om de boosterprik te zetten bij niet-mobiele ouderen en zorginstellingen die zelf geen medisch team hebben.

De verpleeghuizen, ziekenhuizen en andere zorginstanties met zo'n team, krijgen de vaccinaties opgestuurd en prikken zelf. Ook dat kwam vandaag op gang. Iets waar ze al lang om vroegen, gekeken naar de oplopende besmettingen en de zorgdruk.

Lees ook: Zuyderland vestigt hoop op boosterprik: 'Houden we niet vol'

Uitnodiging
Iedereen die aan de beurt is, krijgt net als bij de eerdere vaccinaties een uitnodigingsbrief waarna een afspraak kan worden ingepland. Als eerste zijn de 90 plussers aan de beurt, gevolgd door mensen van 80 jaar en ouder. De eerste uitnodigingen zijn gisteren op de mat gevallen. Volgens de GGD in Zuid-Limburg zijn er ook brieven die donderdag pas zijn verstuurd, waardoor de uitnodigingen in die regio later binnenkomen.

Lees ook: Veel besmettingen in verpleeghuizen, zorg trekt het nog net

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen