Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook komend weekeinde grenscontroles door marechaussee

Geplaatst opdonderdag 16 april 2020 - 15:02

De grenscontroles van afgelopen paasweekend in Noord- en Midden-Limburg krijgen komend weekeinde een vervolg.

Die afspraak is met de marechaussee gemaakt, laat de Veiligheidsregio Limburg-Noord donderdag weten.

Coronavirus
Doel van de controles is om Duitsers te vragen om de grens met Nederland niet over te steken als dat niet noodzakelijk is. Dit ontmoedigingsbeleid moet ertoe bijdragen dat het coronavirus niet door onnodig grensverkeer Limburg binnenkomt.

Verzoek
Andersom vraagt de Veiligheidsregio Limburg-Noord aan Limburgers om niet overtollig de grens met Duitsland over te steken, om bijvoorbeeld te gaan tanken of boodschappen te doen. De Duitse autoriteiten doen dat verzoek ook aan Nederlanders.

Vruchten
Volgens de Veiligheidsregio Limburg-Noord hebben de grenscontroles van afgelopen weekeinde hun vruchten afgeworpen. Het overlegorgaan van Noord- en Midden-Limburgse burgemeesters stelt dat Duitsers in groten getale zijn thuisgebleven. Van het handjevol Duitsers dat zich volgens de Veiligheidsregio tóch aan de grens met Nederland meldde, maakte op verzoek van de marechaussee ongeveer de helft rechtsomkeert.

Lees ook: Veiligheidsregio: 'Duitsers blijven massaal thuis'

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen