Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook komend jaar geen Worldfestival Parade Brunssum

Geplaatst opvrijdag 13 november 2020 - 17:15

De verplaatste editie van de Worldfestival Parade Brunssum gaat ook volgend jaar niet door. Vanwege het coronavirus vinden de stichting en de gemeente de editie in de zomer van 2021 nog te risicovol.

Dat laat de gemeente Brunssum weten.

Risico
Volgens de organisatie hebben veel landen nog steeds te maken met strenge maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Daardoor is het onmogelijk om met zekerheid te kunnen zeggen of internationale groepen in de zomermaanden naar Brunssum kunnen afreizen.

Kleinere vorm
Er wordt wel gekeken naar een kleinere editie in 2021, maar ook dat hangt af van de situatie rondom corona.

"De Parade is ooit ontstaan uit een crisis, de Watersnoodramp van 1953. Dat deden we toen uit een behoefte om verbondenheid en solidariteit te tonen met mensen die getroffen waren door een grote tragedie. Vanuit die geest gaan we kijken of we in de zomer van 2021 toch iets, eventueel samen met anderen, kunnen gaan organiseren", zegt Parade-voorzitter Ron Kamerman.

Lees ook: Parade Brunssum gaat niet door

Kostenplaatje
Behalve dat het boeken van groepen een onzekere factor is, moet volgens de gemeente ook gekeken worden naar de financiële risico's. "Die zijn op dit moment onverantwoord groot. De voorbereidingen kosten veel tijd en daarmee veel geld. Je gaat verplichtingen aan die je, gezien de situatie in de wereld, straks mogelijk niet kunt nakomen. Dan moet je tijdig een andere afweging maken. Hoe spijtig dit ook is", stelt wethouder Hugo Janssen.

Het besluit over een kleine editie in 2021 zal in maart of april genomen worden, zegt de gemeente.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen