Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook kinderen met beperking moeten kunnen spelen

Geplaatst opdinsdag 18 april 2017 - 6:00

Ook kinderen met een beperking moeten de mogelijkheden hebben om te kunnen spelen.

Dat is een van de thema's tijdens een internationaal congres voor wetenschappers deze week, georganiseerd door Zuyd Hogeschool in Heerlen. Het congres begint deze dinsdag. De school heeft zich verbonden aan een meerjarig Europees onderzoeksproject naar spelen voor kinderen met een beperking.

Problemen
Nog te vaak ervaren kinderen met een beperking grote problemen met onder meer speelgoed. Spelen is de belangrijkste activiteit voor kinderen in hun jeugdjaren. Dit is vastgelegd in de VN Conventie voor de Rechten van het Kind.

Een zestal kinderen met uiteenlopende beperkingen zal tijdens het congres met speelgoed spelen. Zij worden door een onderzoeksteam geobserveerd. Het congres duurt tot en met vrijdag.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zuyd Hogeschool leidt Arabische verpleegkundigen op
Kinderen krijgen meer privacy in ziekenhuis Heerlen
Minder studenten voor Zuyd Hogeschool
Limburgse lerarenopleidingen scoren goed
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen