Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook kinderen met beperking moeten kunnen spelen

Geplaatst opdinsdag 18 april 2017 - 6:00

Ook kinderen met een beperking moeten de mogelijkheden hebben om te kunnen spelen.

Dat is een van de thema's tijdens een internationaal congres voor wetenschappers deze week, georganiseerd door Zuyd Hogeschool in Heerlen. Het congres begint deze dinsdag. De school heeft zich verbonden aan een meerjarig Europees onderzoeksproject naar spelen voor kinderen met een beperking.

Problemen
Nog te vaak ervaren kinderen met een beperking grote problemen met onder meer speelgoed. Spelen is de belangrijkste activiteit voor kinderen in hun jeugdjaren. Dit is vastgelegd in de VN Conventie voor de Rechten van het Kind.

Een zestal kinderen met uiteenlopende beperkingen zal tijdens het congres met speelgoed spelen. Zij worden door een onderzoeksteam geobserveerd. Het congres duurt tot en met vrijdag.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zuyd Hogeschool leidt Arabische verpleegkundigen op
Kinderen krijgen meer privacy in ziekenhuis Heerlen
Minder studenten voor Zuyd Hogeschool
Limburgse lerarenopleidingen scoren goed
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen