Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook KHN bemoeit zich met bierbekerrel Maastricht

Geplaatst opdinsdag 19 januari 2016 - 7:01

De afdeling Maastricht en Heuvelland van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft een brief naar burgemeester Annemarie Penn-te Strake gestuurd uit onvrede over de gang van zaken rond de bier-in-plasticproef voor buitenbuffetten tijdens carnaval in Maastricht.

"Het bevreemdt ons ten zeerste dat de wijze van besluitvorming heeft plaatsgevonden zonder medewerking of hoor en wederhoor met de brancheorganisatie. Wij vertegenwoordigen in de stad ruim 350 horecaondernemers."

Lees ook: Ophef over bier in plastic tijdens carnaval Maastricht

Onduidelijkheid
Vrijdag werd bekend dat zeventien ondernemers - met name geconcentreerd rond de Markt - gezamenlijk een brief aan de gemeente hebben overhandigd waarin zij de communicatie en het late tijdstip van invoeren hekelen. Uit navraag van Dagblad De Limburger en een brief aan de ondernemers blijkt dat 'gezien de urgentie en de korte termijn waarop carnaval plaatsvindt' slechts vijf ondernemers naar hun mening is gevraagd. Daarnaast heerst er grote onduidelijkheid onder de kasteleins. Zo blijkt nu dat de proef al op vrijdag ingaat en tot woensdagnacht duurt.

Lees ook: 'Drie keer zoveel glasverwondingen tijdens carnaval'

Compensatie
Ook vragen kasteleins zich af of klanten met een glas dat ze binnen besteld hebben, naar buiten mogen: "Zo niet, wie moet daar dan op toezien? En wat zijn de sancties?" Daarnaast willen ondernemers weten of er compensatiemogelijkheden zijn voor reeds gemaakte onkosten zoals bestelde bierglazen. Zij stellen voor de keuze voor glas of plastic dit jaar nog vrij te laten.

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op Vastelaovend in Limburg en L11 Alaaf

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

‘Drie keer zoveel glasverwondingen tijdens carnaval'
Plastic bierbekers klinkend succes in Maastricht
Bierbekergelazer Maastricht voorbij: glas wordt plastic
Bierbekergelazer Maastricht opgerakeld door Europese regel
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen