Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook kerncentrale Tihange krijgt beveiliging Belgisch leger

Geplaatst opwoensdag 21 januari 2015 - 8:26

De kerncentrale Tihange, op zo'n 40 kilometer van Maastricht, wordt nu ook beveiligd door het Belgisch leger.

Ook het gerechtsgebouw in Luik krijgt extra beveiliging, zo maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken dinsdag bekend.

Verhoogde dreigingsniveau
Het leger wordt in België ingezet vanwege het verhoogde dreigingsniveau na de dodelijke anti-terreuractie in Verviers. Soldaten bewaken sinds afgelopen weekend al verschillende gebouwen in de stad Antwerpen, zoals de Joodse wijk en het centraal station.

Gebouwen bewaken
De Belgische minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon gaf eerder aan dat het leger alleen wordt ingezet om gebouwen te bewaken. Door soldaten dat te laten doen zou de politie zich kunnen focussen op andere taken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Kernreactor 1 in Tihange stilgevallen
Linten moeten gaten in menselijke ketting Tihange opvullen
Mensenketting gaat voor gesprek met eigenaar van Tihange
Protestketting tegen Tihange nog onzeker
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen