Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ook Kerkrade en Heerlen maken zich zorgen om Tihange

Geplaatst opzaterdag 16 januari 2016 - 12:20

Steeds meer gemeenten in Zuid-Limburg willen juridische stappen ondernemen om de kerncentrale in het Belgische Tihange dicht te krijgen.

De regio lijkt zich daarmee steeds meer zorgen te maken over de kerncentrale op zo'n veertig kilometer van de grens met Maastricht. Afgelopen tijd waren daar meerdere incidenten.

Kerkrade en Heerlen
Maastricht en het Duitse Aken kondigden al aan naar de rechter te stappen. Kerkrade en Heerlen sluiten zich daarbij hoogstwaarschijnlijk aan. "Ik maak me zorgen over de veiligheid. Je ziet dat er redelijk wat onduidelijkheid is over hoe veilig de situatie is", zegt burgemeester Ralf Krewinkel van Heerlen tegen L1. "We steunen de lijn van Maastricht en Aken."

Ook Kerkrade is positief over een eventuele gang naar de rechter.

Lees ook: Maastricht en Aken pakken Tihange juridisch aan

Juridische stappen
De provincie is niet blij met de juridische stappen van de gemeenten. Ze is bang dat daarmee de onderhandelingen met België worden verstoord. Woensdag brengt minister Melanie Schultz een bezoek aan een andere probleem-centrale in België: de kerncentrale in Doel. Daar is voor het eerst een gezamenlijke Belgisch-Nederlandse controle. Er wordt dan ook gepraat over de veiligheid bij de kerncentrale in Tihange.

Lees ook: 'Juridische stappen tegen Tihange onverstandig'

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gemeenten naar Brussel voor informatie Tihange
Gemeenteraad Heerlen wil rampenplan kerncentrale Tihange
Limburgse gemeenten willen sluiting kerncentrale Tihange
Weekers: geen angst aanjagen over kerncentrale Tihange
Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen