Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook Kerkrade en Heerlen maken zich zorgen om Tihange

Geplaatst opzaterdag 16 januari 2016 - 12:20

Steeds meer gemeenten in Zuid-Limburg willen juridische stappen ondernemen om de kerncentrale in het Belgische Tihange dicht te krijgen.

De regio lijkt zich daarmee steeds meer zorgen te maken over de kerncentrale op zo'n veertig kilometer van de grens met Maastricht. Afgelopen tijd waren daar meerdere incidenten.

Kerkrade en Heerlen
Maastricht en het Duitse Aken kondigden al aan naar de rechter te stappen. Kerkrade en Heerlen sluiten zich daarbij hoogstwaarschijnlijk aan. "Ik maak me zorgen over de veiligheid. Je ziet dat er redelijk wat onduidelijkheid is over hoe veilig de situatie is", zegt burgemeester Ralf Krewinkel van Heerlen tegen L1. "We steunen de lijn van Maastricht en Aken."

Ook Kerkrade is positief over een eventuele gang naar de rechter.

Lees ook: Maastricht en Aken pakken Tihange juridisch aan

Juridische stappen
De provincie is niet blij met de juridische stappen van de gemeenten. Ze is bang dat daarmee de onderhandelingen met Belgiƫ worden verstoord. Woensdag brengt minister Melanie Schultz een bezoek aan een andere probleem-centrale in Belgiƫ: de kerncentrale in Doel. Daar is voor het eerst een gezamenlijke Belgisch-Nederlandse controle. Er wordt dan ook gepraat over de veiligheid bij de kerncentrale in Tihange.

Lees ook: 'Juridische stappen tegen Tihange onverstandig'

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gemeenten naar Brussel voor informatie Tihange
Gemeenteraad Heerlen wil rampenplan kerncentrale Tihange
Limburgse gemeenten willen sluiting kerncentrale Tihange
Weekers: geen angst aanjagen over kerncentrale Tihange
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen