Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook kerken openen de deuren

Geplaatst opmaandag 1 juni 2020 - 16:32

Behalve cafés, restaurants, musea en bioscopen openden maandag ook de eerste Limburgse kerken weer hun deuren.

Met de inmiddels genoegzaam bekende beperkingen kon religieus Limburg deze Tweede Pinksterdag weer vertrouwd naar de mis, dienst of andere viering.

De verschillen tussen de verschillende parochies in Limburg zijn groot. Zo ging in Meerssen de basiliek niet één, maar twee keer open om de gelovigen binnen te laten. Omdat er maar 30 mensen tegelijk binnen mogen zijn, waren er twee missen om toch zo veel mogelijk mensen van dienst te zijn.

Lees ook: Kerken bezig met aanpassingen voor heropening

Maar niet alle kerken openden meteen hun deuren. Zo beginnen in de gemeente Leudal de missen pas over twee weken, in het weekeinde van Sacramentsdag.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen