Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook justitie in zaak-Nicky Verstappen in hoger beroep

Geplaatst opdinsdag 24 november 2020 - 18:53

Niet alleen advocaat Gerald Roethoef, maar ook het Openbaar Ministerie (OM) gaat in de zaak-Nicky Verstappen in hoger beroep.

Dat meldt het OM dinsdag.

Wel doodslag, wel tbs
Volgens het OM kan het opzettelijk doden van Nicky wettig en overtuigend worden bewezen. De rechtbank oordeelde vrijdag anders. Ook vindt justitie dat tbs met dwangverpleging moet worden opgelegd aan Jos Brech.

Lees ook: Rechtbank veroordeelt Jos Brech tot celstraf van 12,5 jaar

Jarenlange celstraf
De rechtbank veroordeelde Brech tot een celstraf van 12 jaar voor het ontvoeren en misbruiken van Nicky Verstappen, waardoor de destijds 11-jarige jongen in augustus 1998 op de Brunssummerheide om het leven kwam. Voor de rechtbank stond niet vast dat Brech de jongen opzettelijk doodde, of dat Nicky stierf doordat Brech hem hardhandig vastgreep en bovenop hem ging zitten. Daaruit volgt dat de rechtbank in Maastricht de 58-jarige Simpelveldenaar vrijsprak voor doodslag.

Bovenop de twaalf jaar cel voor de zaak-Nicky, kreeg Brech een straf van zes maanden voor het bezit van kinderporno.

Lees ook: Justitie eist 15 jaar gevangenis voor doden Nicky Verstappen

Het OM eiste een straf van 15 jaar en tbs met dwangverpleging en ziet naar eigen zeggen voldoende mogelijkheden om in hoger beroep te gaan.

Brecht accepteert geen straf
Brech liet vrijdag kort voordat hij veroordeeld werd tot 12,5 jaar cel, weten geen straf te accepteren. Hij zei niet te gaan zitten voor iets wat hij niet had gedaan. Advocaat Gerald Roethof tekende na de uitspraak meteen hoger beroep aan in de zaak-Verstappen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen