Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook Jos van Rey in hoger beroep

Geplaatst opwoensdag 20 juli 2016 - 15:28

Ook politicus Jos van Rey tekent hoger beroep aan tegen het oordeel van de rechtbank Rotterdam in de corruptiezaak tegen hem.

Van Rey werd op 12 juli tot een taakstraf van 240 uur veroordeeld wegens corruptie, schending van ambtsgeheim en geknoei met stempassen en volmachtformulieren. Meteen na het vonnis gaf het Openbaar Ministerie (OM) al aan in hoger beroep te gaan omdat het de uitgesproken straf te laag vond.

Lees ook: OM in hoger beroep in zaak-Van Rey

Cel geëist
Het OM had tegen Van Rey twee jaar cel geëist. De twee andere verdachten, projectontwikkelaar Piet van Pol en oud-wethouder Tilman Schreurs, hebben nog niet besloten of ze wel of niet beroep aantekenen tegen het oordeel van de rechtbank Rotterdam. Van Pol werd wegens omkoping veroordeeld tot een taakstraf van honderd uur, Schreurs werd schuldig bevonden zonder strafoplegging. Hij nam deel aan twee door Van Pol bekostigde voetbalreizen.

Bekijk op de website van De Limburger een tijdlijn over de zaak-Van Rey.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Jos van Rey (71) wil nog niet met pensioen
Rechtbank verwerpt nader onderzoek naar 'Teeven-tap'
Offermanns ook in beroep veroordeeld, straf gehalveerd
OM spreekt over 'toneelstukje' in zaak-Van Rey
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen