Overslaan en naar de inhoud gaan

'Ook inspectie onder loep bij VMBO-onderzoek'

Geplaatst opvrijdag 29 juni 2018 - 11:39

Bij het onderzoek naar het debacle op VMBO Maastricht zal ook gekeken worden naar de rol van de Onderwijsinspectie.

Dat zei minister Arie Slob (Voortgezet Onderwijs) in reactie op berichten dat de inspectie al in 2016 wist van problemen met examens.

Externe ogen
Volgens Slob is er de "afgelopen dagen natuurlijk gekeken wat voor klachten er binnen waren gekomen. En op welke plekken." De minister benadrukte dat "het handelen van de inspectie boven iedere twijfel verheven moet zijn. De inspecteur-generaal heeft dat zelf ook aangegeven, dat moet door externe ogen bekeken worden."

Schoolexamens
De Volkskrant meldde vrijdagochtend dat ouders in 2016 al bij de school hun beklag hadden gedaan over achterstanden in de schoolexamens. Deze klachten belandden ook bij de inspectie.

Eerste prioriteit
Slob hamerde er, net als eerder deze week, op dat het onderzoek nu niet de eerste prioriteit is. "Alle energie die we nu hebben gaan we inzetten om in die chaos greep te krijgen op wat fout is gegaan. Dat hebben we inmiddels in kaart gebracht."

De Kamer debatteert dinsdag over de kwestie. Het ministerie hoopt dan ook meer te kunnen zeggen over wat er moet gebeuren om zo veel mogelijk leerlingen nog hun diploma te laten halen en over het onderzoek. Wanneer dat onderzoek begint, is nog niet duidelijk.

Lees ook: Onderwijsinspectie kreeg in 2016 al signalen VMBO Maastricht

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen