Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook in hoger beroep 10 jaar cel voor explosie Berg aan de Maas

Geplaatst opdinsdag 25 oktober 2016 - 12:45

Han V. die in maart 2015 de gaskraan in zijn appartement opendraaide om zelfmoord te plegen en zo een explosie veroorzaakte is in hoger beroep tot tien jaar veroordeeld.

Bij de explosie in Berg aan de Maas kwam zijn buurman om het leven. De rechtbank in Maastricht had hem eerder dezelfde straf opgelegd.

Zelfmoord
De explosie vond op 20 maart plaats op de dag dat Han V. uit zijn woning gezet zou worden wegens wanbetaling. Zelfmoord leek hem de enige uitweg.

Explosie
Bij de ontploffing ontstond grote schade aan het appartementencomplex en omliggende woningen. Volgens het hof was de suïcidale man zich ervan bewust dat zijn handelen tot een ontploffing met grote gevolgen zou kunnen leiden. Voor het hof weegt zwaar de man zei dat hij het weer zou doen toen hij zwaargewond onder het puin vandaan kwam.

Spijt
Hieruit blijkt volgens het hof geen spijt of empathie. Bij de strafmaat is meegewogen dat Han V. verminderd toerekeningsvatbaar was door een depressie.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Verdachte explosie deed al eerder zelfmoordpogingen
Tien jaar cel voor explosie in Berg aan de Maas
Noodopvang voor omwonenden explosiepand Berg a/d Maas
Deel woning Berg aan de Maas gesloopt vanwege speurhonden
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen